Υλικά:

1 τετράγωνο κομμάτι από το ύφασμα βάσης πλευράς 45 εκ. Αν το θέλετε μακρόστενο, να έχει τουλάχιστον ύψος 35 εκ. και φάρδος 55 εκ.

Μερικά ρεταλάκια για τα αυγά. Το μεγαλύτερο να είναι 18 επί 25 εκ. Μην ξεχάσετε κι ένα κομμάτι μαύρο και κόκκινο για την πασχαλίτσα.

Δαντελίτσες, τρέσες, ζιγκ-ζαγκ, κουμπάκια και ό,τι άλλο θέλετε εσείς να στολίσετε τα αυγά

1 κομμάτι ενισχυτικό χαρτί κεντήματος (περίπου 30 εκ.)

Βάτα και ύφασμα για την πίσω πλευρά σε μέγεθος όσο και το μπροστινό σας.

Ένα κομμάτι ύφασμα για το ρέλι περίπου 50 επί 25 εκ.

Περιθώριο ραφής: 0,75 εκ. αλλά όσο και να βάλετε στη συγκεκριμένη κατασκευή δεν θα σας δημιουργήσει πρόβλημα (εκτός από το ρέλι)

Ράβουμε

Εδώ θα βρείτε τα πατρονάκια για τα αβγά και μεταφέρετε όσα αβγά θέλετε πάνω στο ενισχυτικό σας χαρτί.

Τα κόβουμε ένα-ένα. Βάζουμε το κάθε πατρονάκι πάνω στο αντίστοιχο ύφασμα και το κόβουμε, αφού τα έχουμε στερεώσει μεταξύ τους με καρφίτσες.

Για να κάνουμε την πασχαλίτσα, ενώνουμε ένα κομμάτι κόκκινο ύφασμα και ένα μαύρο

Έχουμε τώρα όλα τα κομμάτια κομμένα και καρφιτσωμένα με το χαρτί με την καλή πλευρά του υφάσματος προς τα μέσα.

Γαζώνουμε με το περιθώριο ραφής γύρω – γύρω και κάνουμε μερικά κοψίματα επίσης γύρω – γύρω. Κάνουμε στο κέντρο του χαρτιού ένα κόψιμο προσέχοντας να μην κόψουμε και το ύφασμα. Γυρίζουμε τα μέσα- έξω και το αυγό μας είναι έτοιμο. Με τον ίδιο τρόπο ετοιμάζουμε και τα άλλα αυγά και την πασχαλίτσα.

Στην πασχαλίτσα σχηματίζουμε με το χέρι ή με τη μηχανή μας και το ποδαράκι του ελεύθερου καπιτοναρίσματος ματάκια, στόμα και τις μαύρες βούλες της.

Διακοσμούμε το κάθε αυγό με τρεσούλες, δαντελίτσες ή ό,τι μας αρέσει.

Σαντουιτσάρουμε το ύφασμα της βάσης βάζοντας από κάτω τη φόδρα με την καλή πλευρά στο τραπέζι και στη μέση τη βάτα. Στερεώνετε με καρφίτσες. Τακτοποιείτε τη σύνθεσή σας όπως σας αρέσει και τη φωτογραφίζετε για να θυμόσαστε να την κάνετε όταν πάτε στη μηχανή.

Πηγαίνετε στη μηχανή και αρχίζετε να στερεώνετε τα αυγά με ένα απλό γαζί όσο πιο κοντά στην άκρη γίνεται, ξεκινώντας από αυτό που βρίσκεται κάτω από τα άλλα. Αφού στερεώσετε όλα τα αυγά και την πασχαλίτσα, καπιτονάρετε το υπόλοιπο κομμάτι με ελεύθερο καπιτονάρισμα.

Κόβετε ό,τι περισσεύει γύρω γύρω και τετραγωνίζετε.

Κόβετε ρέλι φάρδους 5,5 εκ. και μήκους όσο είναι η περίμετρος του έργου σας συν 10 εκ. Ράβετε το ρέλι και το έργο σας είναι έτοιμο. Για να μπορέσετε να το κρεμάσετε, αν θέλετε, μπορείτε να κάνετε 2 θηλάκια.

Ευχαριστούμε τη Μάνια Χατζηιωαννίδη για το σχέδιο και τις οδηγίες

Close
Sign in
Close
Cart (0)

Κανένα προϊόν στο καλάθι σας. Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.